Corona: Vraag en Antwoord


 RZV Excelsior Beheer    07 jun 2020 : 18:15
 Niets    Algemeen

Q-Aimage.jpg

Enkele veel gestelde vragen hier beantwoord speciaal voor u

Beste mensen,

Het secretariaat ontving afgelopen weken diverse vragen n.a.v. het opstarten van de zwemlessen en zwemsporten. Hieronder vind je het antwoord op veel gestelde vragen. In het algemeen:

Waarom mag er maar 1 ouder het zwembad in?

Om de kans op besmetting met het Coronavirus zo klein mogelijk te houden, laten we 1 ouder toe, die bij het afleveren van zijn of haar kind weer naar buiten gaat. Natuurlijk mogen zij buiten het zwembad op hun kinderen wachten, mits zij rekening houden met de 1,5 meter afstand, die door het RIVM wordt aanbevolen. We mogen ook maar een beperkt aantal personen in het bad toelaten, meer ouders betekend dat er minder kinderen kunnen zwemmen.

Waarom zijn de toiletten gesloten?

Het toilet is een plaats waar men makkelijker een besmetting kan oplopen. Hierdoor is het noodzakelijk na gebruik de wc, spoelknop en deurkrukken te desinfecteren. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen wordt gevraagd zoveel mogelijk vooraf thuis naar het toilet te gaan. In noodgevallen is het wel mogelijk het toilet te gebruiken, maar dit moet dan wel gemeld worden zodat er na het toiletbezoek gedesinfecteerd kan worden.

Waarom is er nog geen zwemles voor de kinderen in badje 1?

Dit is een groep kinderen die veel begeleiding nodig hebben. Begeleiding op 1,5 meter is lastig. Daarnaast willen we ervaring opdoen met alle maatregelen en regels rond het virus. De veiligheid staat daarbij voorop. Op de dinsdag gaan wij langzaam opstarten met de lessen in badje 1. Wanneer dit goed gaat worden deze lessen verder uitgebreid.

Wanneer starten de lessen voor volwassenen?

Door de 1,5 meter afstand regel is er beperkt ruimte in het zwembad om iedereen vanaf 13 jaar veilig te laten zwemmen. Dit is de reden dat wij deze lessen nog niet zijn opgestart. Per 1 september worden de contactsporten weer opgestart. Dit onder voorbehoud dat de maatregelen niet worden verscherpt. 

Waarom is zwembad Steenvoorden nog gesloten?

Het zwembad is gevestigd in een verzorgingshuis. Hier wonen oudere mensen die tot de risicogroep horen.

Ik krijg geen e-mails met nieuwsberichten, hoe kan dat?

Bij de ledenadministratie is dan geen e-mailadres bekend. Het kan ook zijn dat het opgegeven adres verouderd of onjuist is. Mailberichten kunnen ook in uw spam box belanden. Geen berichten ontvangen? Neem contact op met het secretariaat: Secretaris Emailof  Secretaris

Krijgen we nog compensatie voor de weken dat het zwembad dicht was?

Op de vraag hoe het zit met de compensatie van kosten huur zwemwater gedurende de sluiting van zwembad de Schilp, ontvingen wij het volgende antwoord van de gemeente Rijswijk.

De landelijke overheid heeft een bedrag van € 90 miljoen gereserveerd als compensatie voor de gederfde huurinkomsten van sportparken, sporthallen en zwembaden. Het ministerie is voornemens om deze compensatie nog voor de zomer aan de gemeenten over te maken. Zodra de gemeente dit ‘binnen’ heeft zullen zij contact opnemen met de sportverenigingen en tot betaling over gaan.

Op dat moment kan de vereniging berekenen hoe en hoeveel wij aan onze leden kunnen compenseren.

Nieuwscategorieën

   

0 Reacties


RZV-Excelsior © 2020 - Build bij exas.nl - Powered by e107