Maatregelen rond het coronavirus -Update 21 mei-


 RZV Excelsior Beheer    13 mrt 2020 : 15:23
 Niets    Algemeen

alv1.jpg

Extra info naar aanleiding van de recente ontwikkelingen

Maatregelen rond het coronavirus -update 21 mei-

Zoals wij al eerder melden is zwembad de Schilp deze week weer opengegaan en geheel aangepast aan de corona richtlijnen. Als bestuur zijn wij hard bezig om de uitvoering van de zwemlessen en zwemsporten ook aan te laten sluiten op deze richtlijnen. Een lastige klus waarin wij keuzes moeten maken wat we wel opstarten en wat niet, We streven ernaar om dinsdag 26 mei te starten. Dit is echter afhankelijk van de Gemeente Rijswijk, De gemeente eist dat wij een plan van aanpak indienen waarin wij vastleggen hoe wij de zaken gaan opstarten. Niet onterecht, want iedereen wil dat alles goed verloopt. Dit uitgebreide plan is deze week ingediend en moet goed gekeurd worden door de gemeente. Pas als die goedkeuring binnen is kunnen wij definitief een startdatum doorgeven.

 Waar starten wij mee in de Schilp:

  • Leszwemmen voor de jeugd;
  • Zwemvaardigheid;
  • Duiken (alleen voor instructeurs in bezit van duikbrevet);
  • Snorkelen

 Waar starten wij niet mee op:

  • Leszwemmen voor volwassenen;
  • Banenzwemmen voor volwassenen
  • Zeemeerminzwemmen

 De keuzes zijn gemaakt, omdat er minder ruimte in de bassins is, waarbij wij rekening moeten houden met de 1,5 meter afstand voor personen vanaf 13 jaar. Ook is er een beperking van het aantal mensen die er in het zwembad mogen. De eerste weken zullen wij kijken hoe de zaken lopen en beslissen dat of we gaan uitbreiden.

 Zwembad Steenvoorde blijft gesloten. We hebben inmiddels de ouders benaderd of zij naar de dinsdag of de donderdag willen verhuizen. Plaatsing is ook afhankelijk van het feit of er plek is op die dagen.

 Wedstrijdzwemmen en waterpolo gaan ook weer starten. De betreffende leden worden daarover geïnformeerd door SG de Vliet.

 Een aantal ouders hebben zich al opgegeven om te helpen, waar we erg blij mee zijn. We zoeken er nog een aantal, maar daar krijgt u apart een mail van.

 Graag maak ik u nog attent op een filmpje van Optisport over de routing in het zwembad. U vindt het op facebook: https://www.facebook.com/DeSchilp/videos/1418778484975636/?epa=SEARCH_BOX

 Zodra wij mogen beginnen maken wij bekend wanneer wij dit doen. Dan krijgt u ook uitgebreide informatie toegestuurd waar u zich aan moet houden. Dit alles volgens de richtlijnen van het RIVM en de KNZB. Daarbij benadruk ik nog, dat dit alles onder voorbehoud is. Mocht de regering besluiten de regels weer terug te draaien, dan zullen wij ons daaraan houden.

 Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact opnemen met het secretariaat. De contactgegevens vindt u op onze website: www.rzv-excelsior.nl

 Blijf gezond en met sportieve groet namens het bestuur,

 Peter van Zijderveld

Secretaris RZV Excelsior

 

update  14 mei

Beste leden,

Een update van de laatste ontwikkelingen:

Zwembad de Schilp gaat weer open. Zij zijn bezig om alle maatregelen rond het coronavirus in te voeren. Zodra zij laten weten wanneer zij open gaan, laten wij weten wanneer wij starten met leszwemmen en zwemsporten. Er wordt door ons hard gewerkt om de organisatie goed te laten verlopen en alles coronaproof te maken. U wordt daar via de mail over geïnformeerd.

Zwembad Steenvoorde blijf voorlopig dicht. Het zwembad is gevestigd in een verzorgingshuis wat de zaak gecompliceerd maakt. Kinderen die op de maandag zwemmen proberen wij te plaatsen op de dinsdag of de donderdag in de Schilp. Dit natuurlijk in overleg met de betrokken ouders.

De ALV is uitgesteld. Wij plannen deze nu op woensdag 16 september.

Deze aankondigingen zijn onder voorbehoud. Mocht het cabinet maatregelen terugdraaien i.v.m. het virus dan passen wij ons aan. Wij volgen daarbij de richtlijnen van KNZB en RIVM.

Blijf gezond! Namens het bestuur,

Peter van Zijderveld

Secretaris

update  6 mei

Deze link is van de KNZB en geeft hoop. Zo gauw er iets tastbaars is komen we hier op terug

https://www.knzb.nl/actueel/nieuws/bericht/1000048802/update_zwembranche_werkt_gezamenlijk_aan_gefaseerde_opening_van_zwembaden/

 

Maatregelen rond het coronavirus -Update 3 mei-

Beste leden,

 Ik hoop dat u allen in goede gezondheid verkeren in deze moeilijke tijden. Een update i.v.m. de coronacrisis

Net als voor alle andere verenigingen lopen de kosten door. Dit zijn kosten voor de huur van zwemwater in de Schilp en Steenvoorde, maar bijvoorbeeld ook de afdracht aan de KNZB. Als sportvereniging kunnen wij geen aanspraak maken op regelingen vanuit de overheid. Dit komt o.a. omdat wij voor 100% werken met vrijwilligers die niet worden betaald. Gesprekken met de zwembaden en de gemeente hebben tot nu toe niets opgeleverd.

 De KNZB en NOC*NSF roepen de leden van verenigingen op de contributie aan hun club te blijven betalen. Wij hopen dat u ons wilt blijven steunen, zodat onze vereniging kan blijven bestaan.

 De overheid kondigde gisteren aan extra geld vrij te maken voor sportverenigingen. Hoe deze regeling voor ons gaat uitvallen is nog niet bekend. Wanneer dit bekend is zullen wij u daar verder over inlichten.

 Wij willen iedereen hartelijk bedanken voor de steun.

 Namens het bestuur van RZV Excelsior.

 Peter van Zijderveld

Secretaris

 

 update  1 April

Op dinsdag 31 maart heeft het kabinet besloten de maatregelen rond het coronavirus te verlengen tot 28 april. Het zijn moeilijke tijden, waarvoor ook het bestuur geen draaiboek heeft.

Momenteel zijn wij in gesprek met Optisport, de eigenaar van zwembad de Schilp, over hoe we nu verder gaan. Het zwembad blijft gesloten en onduidelijk is of het reeds gehuurde badwater tijdens de sluiting wordt doorberekend aan de vereniging. Helaas is ook OptiSport afhankelijk van de regering en de gemeente. Het zal dus even duren voordat we iets kunnen zeggen over de contributie.

Wij zijn in ieder geval zeer gemotiveerd om weer aan de slag als de maatregelen worden opgeheven. Wij hopen dat u ons dan weer vertrouwd met het organiseren van zwemlessen en andere zwemsporten. Zodra wij meer weten, zullen wij u hierover informeren. Namens het bestuur van RZV Excelsior,

.

Wij vragen u begrip voor de genomen beslissingen. Als er meer informatie beschikbaar is informeren we u verder. Heeft u nadere vragen, dan kan u een mail sturen aan de secretaris Secretaris Email

 

Houdt ook onze website https://www.rzv-excelsior.nl en onze facebookpagina  www.facebook.com/rzvexcelsior/  in de gaten voor nieuwe ontwikkelingen. Die zullen altijd in lijn zijn met het advies van het kabinet, het RIVM en de KNZB.

 

Met vriendelijke groet,

 

Peter van Zijderveld

Secretaris RZV Excelsior

https://www.rzv-excelsior.nl

www.facebook.com/rzvexcelsior/

Nieuwscategorieën

   

0 Reacties


RZV-Excelsior © 2020 - Build bij exas.nl - Powered by e107